maanantai 15. elokuuta 2011

Tunneleita - olihan niitä!

Kerrottakoon tässä alussa, että Norjan matka oli meidän häämatkamme!

Olemme siis tätä nykyä naimisissa! :-D

Tunneleita Norjassa riittää. Eniten niitä meidän reittimme varrella oli maan eteläosassa ja Osloon päin saapuessa. Oli lyhyitä tunneleita ja sitten niitä pitkiä, jotka tuntuivat jatkuvan loputtomiin. Tunnelin suulla yleensä ilmoitettiin kuinka pitkä tunneli on, joten osasi jo hieman varautua, kuinka kauan maan alla tai vuoren sisässä menisi aina aikaa. Toisaalta jonkin ajan päästä tunnelit olivat jo niin tuttua kauraa, että jo harmitti, jos hetkeen ei ollut jännittäviä tunnelipätkiä.


Mieleenpainuvin tunneli oli Oslonvuonon alitus. En sitä tiennytkään ennen kuin mieheni sanoi maan alla, että "Taidetaan muuten olla nyt siellä Oslonvuonon alla". Vähän tutisutti ajatella, mitkä vesimassat päämme päällä oli. Tie meni ensin kuin maan sisään, koko ajan alamäkeä. Se jo tuntui hurjalta, kun ei tiennyt kuinka kauan ajamme koko ajan vaan syvemmälle. Sitten jossain vaiheessa tuli taitekohta ja matka jatkui ylöspäin.

Erikoinen tunneli taas oli "korkkiruuvi". Siinä ajettiin silmukka tai kaksi vuoren sisässä, tarkoituksena päästä ylöspäin. Yhdessä tunnelissa oli myös liittymä. Melko mielenkiintoista, kun kaksi tunnelia yhdistyi yhdeksi ja autot liittyivät liikenteen mukaan. Pitkissä tunneleissa oli myös useita pysähdyspaikkoja ja sammutusvälineet pienin välimatkoin.

Seuraavissa kuvissa näkyy, kun ajoimme tunnelista ulos ja olimme yht'äkkiä mielettömän korkealla sillalla. Sillan jälkeen olikin (yllätys, yllätys) taas vuorossa tunneli. Eli matkustimme vuorenseinämästä vuorenseinämään. Koleeta, sanoisinko!! ;-)Kuvat: SA

6 kommenttia:

trina kirjoitti...

Onnea rouvalle :) Norja on ihana matkailumaa, olen ihan kateellinen, kun haluaisin taas itsekkin sinne..

Anonyymi kirjoitti...

Näkykö hiihtäjiä ;) Ja kiitos tuliaisista ! T. JAn

Marika kirjoitti...

Onnea!! Norja on aivan ihana paikka!

Satu kirjoitti...

Kiitos kiitos :-) !!

arleena kirjoitti...

Paljon onnea.

Tirriliisa kirjoitti...

Huitsin paljon onnea!