maanantai 22. marraskuuta 2010

Käsityömessuilla

Piipahdin viikonloppuna Tampereella Suomen kädentaidot -messuilla. Olin nyt ensimmäistä kertaa mukana, messuja on järjestetty jo viitenätoista vuonna tämä vuosi mukaan lukien. Matkaseurueeni jäsenet olivat nyt kuudetta kertaa peräkkäin tapahtumassa mukana. Jokunen muukin oli paikalle eksynyt, kaiken kaikkiaan messuilla vieraili tänä vuonna 34 250 messuilijaa.

Tutustuimme ensin yhteen hallilliseen kiviä! Kivistä tehtyjä helmiä, kiviä hiottuina, kiviä ihan omana kulmikkaana itsenään ja muita kivestä tehtyä tuotteita ja välineitä, joilla kiviä voi työstää. Kyllä se luonnon yksi ihme -kivi- on kaunis, ihan missä vaan muodossa. Välkettä ja värejä piisasi paljon!
Meillä oli noin kuusi tuntia aikaa messuilla ja olin ensin aika epäileväinen, että mahtaako siellä olla katsottavaa niin moneksi tunniksi. Aika hurahti nopeasti ja välillä hoputtelinkin osaa seurueesta, että kerittäisiin nähdä kaikki kojut. Joku vuosi nimittäin heiltä oli loppunut aika kesken ja yhden hallin tarjonta oli jäänyt näkemättä kokonaan! Ja oli harmittanut! Välillä toki kuljimme omia menojamme, koska aika eri tahtiin tykkäsimme kulkea. Itse menin aika nopsaan, mutta rekisteröin kyllä näkemäni.

Kaiken kaikkiaan nähtävää oli siis kolmessa hallissa. Käsitöitä laidasta laitaan. Itseäni viehättää kovasti kierrätetyt tuotteet, harmi vaan, kun ne on verrattain hinnoissaan. Olisi ihanaa ostaa tällaisia tuotteita enemmänkin. Mukaani tarttui bambu-puuvillasta tehty pipo, jossa komeilee teksti: "Bad Hair Day". Jospa sitä kehtaisi käyttää kodin ulkopuolellakin, niin se helpottaisi elämää kummasti ;)
Paluumatkalla seurueemme synttärisankari (reissumme oli myös synttärireissu samalla) yllätti meidän muut lämpöisellä ja makoisalla lahjalla ja kortilla, jossa kiitettiin päivästä. Aivan ihana ajatus :)!

Kuvat: SP

4 kommenttia:

Marika kirjoitti...

Olen kuullut paljon noista Tampereen messuista, että ovat aika massiivinen tapahtuma. Toivon itsekin sinne ensi vuonna pääseväni :)

Minuakin viehättää kaikenlaiset kierrätetyt tuotteet. Harmi tosiaan jos niiden hinta on kova, koska luulisi ettei materiaali useinkaan ainakaan maksa liikoja. Tosin kyllähän se käsityö siinä sitten maksaa ja mieluusti sitten maksaakin vähän enemmän kierrätetystä, käsin tehdystä, kuin kaupan tusinatavarasta.

Ihana ajatus kiittää päivästä! Huomaavainen ystävä sinulla :)

arleena kirjoitti...

Messut on vain aina kovin massiivinen tapahtuma, että mieleen voi jäädä vain murto-osa eli ilmeisesti se oleellinen. Mukavalta kuulostivat

Anonyymi kirjoitti...

joudut ilmeisesti lainaamaan pipoa välillä pikkupossullekin, onpa söpö.äp

Satu kirjoitti...

Massiiviset messut, kyllä!

Arvaa sainko pipoa takaisin enää possun poseerauksen jälkeen? ;-)