sunnuntai 25. huhtikuuta 2010

Vain kukka puuttuu

Tällaista väriloistoa oli meidän parvekkeella viime kesänä. Korit ja kukat on tuliainen äidiltäni. Korit olivat kiinni kaiteessa narulla toisesta kahvasta ja pohja nojasi myös kaiteeseen sopivasti. Korit olivat paikallaan koko talven, täynnä jäätä ja lunta. Ajattelin aina välillä, että ottaisin ne pois kulumasta, mutta siinä ne kököttivät (kumma kyllä ;)) koko talven paikallaan. Nyt korit kaipaavat pesua osakseen. Varovaisesti tietty, ettei maalit lähde samalla. Ehkä pyyhkiminen riittää.Löysimme näin kauniin kukkatelineen ja näin heti silmissäni, että korit sopivat siihen kuin nakutetut. Telineitä oli valkoisia ja tummia. Päädyimme tummaan, koska se sopii kaiteen väriin ja valkoinen kori saa aikaan hyvän kontrastin. Kukat ajattelin hankkia, kunhan sataa vähemmän lunta ja räntää ja yöllä lämpötila ei mene pakkasen puolelle (huoh!). Orvokit on yksi vaihtoehto tai jotain edelliskesän tapaista. Onko sinulla ideoita? Pitäisi olla kukkanen, joka selviää suht vähällä (hajamielisellä!) hoidolla.Kuvat: SP

6 kommenttia:

Marika kirjoitti...

Tosi kauniit korit ja teline.

Orvokit ei ole hajamielisen hoitajan kukkia (tiedän kokemuksesta ;) koska niistä pitää olla aina nyppimässä kuivuneita kukkanuppuja pois. Lisäksi ainakin omat orvokkini ovat aina jossain vaiheessa saaneet jotain tuholaisia osakseen.

Pelargoniat vastaavasti menestyvät ainakin aurinkoisella parvekkeella ja kukkivat valtavan kauniisti vähälläkin hoidolla. Eikä ne saa kovin helposti mitään ötököitä itseensä.

Tässä minun kokemuksia aiheesta. Enkä todella ole mikään viherpeukalo, vaikka kasveista ja kukista tykkään. Ne ei vaan yleensä tykkää minun hajamielisyydestä, harmi.

trina kirjoitti...

Onko paikka varjoisa vai aurinkoinen? Varjoisemmassa menevät esim. verenpisarat, lumihiutale, aurinkoisemmassa myös lumihiutale, lisäksi huovinkukka, petuniat. Nuo kaikki ovat tosi helppohoitoisia. Orvokit ovat kauniita keväällä, mutta kesällä menevät rumaksi.

Satu kirjoitti...

Aamupäivällä on varjoisaa ja viileää, päivällä paistaa kuumastikin (hyvällä säällä). Kävin katsomassa kuvia, tuo lumipallo (eikun lumihiutale!) on ihan uusi tuttavuus mulle. Nättejä kaikki, pitää vielä miettiä :)!

arleena kirjoitti...

Kauniit kukkakorit. Tuo teline sopii niille kuin nakutettu.
Orvokit ovat hyviä, jos parveke on aurinkoinen petuniatkin ja pelargoniat tykkäisivät , mutta niitä tietty pitää kastella säännöllisesti

Sari. kirjoitti...

Hih, kukista en osaa sanoa - minullakin on mietintämyssy päässä, mitä parvekkeelle kannattaisi laittaa, olen maailman tumpeloin puutarhuri, juuri tapoin keittiön uuden kukan, ehtihän se olla kaksi viikkoa. Voi voi. (Kuivui kuolettavasti vaikka mielestäni kastelin joka toinen päivä)

Mutta hei aurinkoinen, blogissani on sinulle jotain :)

Ja mielenkiinnolla jään odottelemaan, mihin kukkiin päädyt :)

Satu kirjoitti...

Kiitos kommenteista!!

Mietintämyssy on mullakin edelleen päässä. Vaihtoehtoja on monia... mikä ei toisaalta ole ollenkaan huono asia ;)

Kiitos, Sari.!!