tiistai 20. huhtikuuta 2010

Sharon vaimikäseoli?

Alunperin Japanista ja Kiinasta peräisin olevaa kakihedelmää kutsutaan lajikkeen ja kasvumaan mukaan joko kakiksi, persimoniksi tai sharonhedelmäksi. Sharonia viljellään Israelissa. Se on kakin pidemmälle kehittynyt muoto, josta puuttuu parkkihappo. Siksi se on raakanakin makea. Se on myös täysin siemenetön, kun taas kakissa on muutama siemen. Hedelmän kuoressa on silloin tällöin ruskeita täpliä, mitkä johtuvat sen sisältämien hiilihydraattien muuttumisesta sokeriksi. Ruskeatäpläinen sharon on siis täysin syötävä ja maultaan erittäin makea. (kasvikset.fi)Kuvassa olevat hedelmät ovat Sharoneita ainakin kaupan tätin mukaan. Ne ovat itselleni aika uusi tuttavuus. Parhaimpia ne ovat hieman pehmenneenä, mutta oransseina. Leikkaan hedelmästä lohkoja ja syön kuin meloninpalan, jolloin kuori jää jäljelle. Olen syönyt hedelmää myös ruskeatäpläisenä, mutta ei se silloin ollut kummoinenkaan makuelämys. Sharon maistuu ihan itseltään, ei sitä oikein mielestäni voi verrata esim. luumuun, niin kuin jostain luin. Oletko sinä maistanut tätä aurinkoista hedelmää?Kuvat: SP

9 kommenttia:

Jukka kirjoitti...

Olen maistanut! Jaa, mutta senhän varmaan jo tiesitkin. :)

Sari. kirjoitti...

Oi mikä oodi herkullisille väreille!

Olen? maistanut sharonia, tai sitten se oli persimoni. Ei noista lähikaupan röpellyksistä ota selvää. Tomaatin ja kurkun erotan, sitten tekeekin jo tiukkaa.

Mutta jokatapauksessa, melonin tapaan, reiluiksi suupaloiksi pilkkoen ja jäätelön sekaan ;)

Aurinkoista tiistaita!

RagGyver kirjoitti...

Enpäs ole maistanut., mutta ehkä voisin kokeilla nyt kun sain esittelynkin siitä :). Tänään tosin söin taas tuoretta ananasta ja mikä siinä on, että aina se saa huulet ja suun halkeilemaan, vaikka onkin niin älyttömän hyvää?

Huomiseen!

trina kirjoitti...

Täytyisikin taas joskus ostaa. En ole moneen vuoteen syönytkään persimonia. Herkulliset sävyt :)

Satu kirjoitti...

Jäden sekaan... saattais olla muuten hyvää! Kiitos päivää piristävistä kommenteistanne kamuset! :)

Taru kirjoitti...

Hei,
vastaverailulla ja lisäsin blogisi lue-listaani.

...ihana toi possu tossa profiilissa

Marika kirjoitti...

Silloin tällöin tulee syötyä, on ihan hyvää. Pojan rippijuhlissa laitoin sharon-hedelmästä leikkaamiani siivuja sinihomejuuston kaveriksi voileiville (siivuihin tulee hentoinen kukkakuvio, kun leikkaa hedelmän poikittain siivuiksi). Parasta tämä varmasti on joko välipalana omana itsenään, tai varmaan kiva lisä jossain hedelmäsalaatissa.

arleena kirjoitti...

Olen nähnyt näitä kaupan hyllyssä. Vertasin mielessäni jostain syystä tomaattiin. Kun kerroit näistä, heräsi halua kokeilla maistaa.
Maistamalla keksii käyttöä jälkkäreihin tai salaatteihin tai muuten vaan syödäkseen.

Satu kirjoitti...

Minäkin sain uusia ideoita sharonin käyttöön... tuo juuston ja jäden kanssa yhdistäminen (ehkä kaikki yhdessä... no ei kai? ;)) kuulosti hyvältä mun mielestä.