keskiviikko 10. helmikuuta 2010

Helsinki talviasussa

Ajattelimme lähteä miehen kanssa viikonlopuksi humputtelemaan Helsingin suunnalle. Reissu on ollut suunnitelmissa koko kevään ja ei se auta kuin lyödä joku päivämäärä lukkoon, että tulee sitten lähdettyäkin oikeasti. Mietimme, että mahtaako sieltä lumen keskeltä löytyä parkkipaikkaa, mutta eiköhän me joku auton menevä spotti löydetä. Taidamme liikkua jalkaisin, koska majapaikka on onneksi suht lähellä keskustaa. Mietimme siis ratikkalipun ostoa, autolla emme olisi keskustaan lähteneet muutenkaan.

Minulla on muutama paikka, jossa haluan ehdottomasti käydä. Moko Market, Day ja Indiska. Aamulla kekkasin vielä Dinsko:n näiden lisäksi. Toivottavasti en löydä juuri mitään ihanaa, koska en mitään tarvitse. Mutta pahoin pelkään, että noista paikoista jotain ihkua löytyy ;) J katsoi ainakin huvittuneena, kun hihkuin kuvalle palasaippuoista Mokomarketin nettisivuilla. Postimuseossakin olisi tarkoitus pyörähtää ja ruokapaikkana minua kiinnostaa Zetor, jossa en ole ennen käynyt. Sunnuntaina meinattiin jaksaa vielä Ikeaan palloilemaan ennen kotimatkaa. Viikonlopun aikaan tulee varmasti käveltyä pienen puolimaratonin verran.Aloin miettimään, että milloinkohan olisin ollut Helsingissä talvella. Lähes kaikki reissuni pääkaupunkiin on ajoittuneet kesään tai kevääseen. Ihan mukavaa nähdä kaupunki talviasussaan. Ainut huono puoli on tarpominen talvitakissa. Tuppaa tulemaan kuuma kaupoilla ja käppäillessä ympäriinsä. Pitää muistaa ottaa vesipullo matkaan, kuin helteellä ikään! Kuva on isäni ottama ja se on otettu alkutalvesta. Lisäsin hieman hernekeiton (pipon) sävyä mukaan kuvaan. Pitää bongata omin silmin viikonloppuna, onko rautatieaseman pojilla vielä pipot päässään... luulisi!

Tuleeko sinulle vielä mieleen vierailukohteita, jossa kannattaisi käydä piipahtamassa?

Kuva: MP

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Saattaa pipot olla jo poissa. Samoin Picasso, mutta sinne olikin pitkät jonot. Sieltä Mokon ja Dayn suunnassa liikuessa voi piipahtaa siinä lähellä Sinebrychoffin taidemuseossa. Se on jo paikkana aika kiva, Hietalahden kirpparikin vieressä. Pakkasella siellä on vain tosiasiakkaat ja tosimyyjät. Postimuseo on ollut monesti ennakko-odotuksia mielenkiintoisempi. Siinäkin on mukava pikku myymälä, pärjää Day:llekin ;)

mp

arleena kirjoitti...

Rautatieasemarakennuksella on julkisivuremonttyia meneillään ja on huputettu, mutta huppuun on kuvattu julkisivut. Ainakin tammikuussa ne olivat vielä. Voi olla, että joku sivu on ilman huppua.

No minä kuljen aina Espan ns vasenta laitaa ja palaan oikeaa laitaa takaisin ja poikkean liikkeissä, joita sen varrella on. Mielihalujeni mukaan siis.

Riippuu tietysti mistä pitää, mutta Fredrikinkatua kuljen myös ja sukkuloin kadun molemmin puolin. Siellä on mielenkiintoisia sisustusliikkeitä. Day taisi olla siinä Bulewardin puoleisessa päässä.

Satu kirjoitti...

Kiitos vinkeista! :) Postimuseo voi tosiaan kuulostaa ensialkuun todella tylsältä, mutta juuri siellä myymälässä on kaikkea vinkeää ja museossa mielenkiintoisia juttuja :)

Sinebryhoffi pistetään korvan taakse!

Varmasti tulee käppäiltyäkin ympäriinsä ja piipahdeltua sitten mielenkiintoisissa paikoissa ja muutenkin harrastettua "ympäristöoppia".

Sari. kirjoitti...

Oooh! Tulinpa heittämään omat Stadin menovinkit:

- Piironki, Aleksi 12
- Pino, Fredrikinkatu 22
- White On White, Bulevardi 1

Stadin keskustassa on muuten sellainen paikka kuin Cafe Ursula, Aleksi 13 ( http://ursula.fi/aleksi/ ). Siellä on yläkerrassa houkutteleva salaattibaari, missä on kylän parhaat salaatit. Eli jos koko päivän on liikenteessä ja haluaa päivän aloittaa tuhdilla salaatilla ( ei oo mitää heserippeitä nämä ) niin tuonne ja sitten shoppailujen jälkeen suuntaa tuhdimmalle pöperölle :)

Ihanaa Staditouria teille ♥