perjantai 6. marraskuuta 2009

Heijastimet heilumaan!

Olen käyttänyt heijastimia niin kauan kuin muistan. Siitä lähtien kun tuotekehittely oli samankaltainen kännyköiden kanssa, eli heijastimet olivat tiiliskivimallia. Teinixinäkään minua ei tarvinnut patistaa käyttämään heijastinta. Jonkun mielestä heijastinta (ziiz heijaztin??) olisi ollut todella noloa käyttää, mutta vielä nolompaa on jäädä auton alle. Minulle se on ollut aina jollain tavalla itsestäänselvyys, eikä asiaa ole tarvinnut sen enempää miettiä. Tykkään myös antaa heijastimia lahjaksi ja olen niitä myös itse saanut.Minulla on syksy- ja talvitakeissa vakiovarusteena heijastimet. Kiinnitys on siinä taskun tienoilla, josta heijastin on hyvä laittaa taskuun, kun on sisätiloissa tai kun astuu bussiin. Myös parissa laukussa roikkuu heijastin. Ne on nykyään niin nättejä, että niillä voi koristella asuaan ja asusteitaan. Lenkille lähtiessä tapana on laittaa hihaan vielä sellainen "tosi ihana" stretch-nauha. Mutta tärkeintä on näkyä autoilijoille ja voi liikkua hieman huolettomammin, kun on huolehtinut asiasta.Jotkut ne tuntuvat kyllä kulkevan hyvinkin huolettomasti, vaikka mitään valoa heijastavaa ei olekaan tullut ajateltua laittaa päälle. Usein vaatetus on vielä musta, joten näkymättömyyden vaikutus on varmasti maksimoitu. Kyllä ihminen näkee auton valot, mutta auto ei näe sinua, kuin vasta noin jokusen metrin päästä. Joskus säikähdän toden teolla, kun ihan taajamavalaistuksessa hahmo osuu auton valoihin ihan lähietäisyydellä. Kuin tyhjästä. Usein näkee myös jotain valoilmiötä noin puolen metrin korkeudella maanpinnasta. Lähempää katsottuna siellä menee koira heijastinliivissä ja omistajaa ei vieläkään näy missään, vaikka se siellä narun perässä luultavimmin tuleekin ;)

Älä ole ihan pimeä - laita heijastin heilumaan! ;D

Kuvat: SP

4 kommenttia:

trina kirjoitti...

Meinasin viimesyksynä ajaa polkupyörällä koiran ja sen kusettajan päälle, kun kummallakaan ei ollut mitään valoja tai heijastimia. Enkä nyt liioittele asiaa; selvisivät säikähdyksellä, kun väistivät viimehetkellä ojaan!

Kauniita nuo itsevärkätyt heijastimet!

arleena kirjoitti...

Heijastin on tarpeellinen heti syksyn pimetessä ja vasta loppukeväästä jäänee tarpeettomaksi kesäunille.
Mukavan näköisiä heijastimia.

Sari. kirjoitti...

Ihanat heijastimet! Noiden kanssa sitä kehtaa töpsötellä!

Minusta on ihan järtsyä, miten meillä kaikki heijastimet katoavat kesän aikana! Joka kerta! Ja sitten taas pitää ostaa uudet. Hullua :)

Satu kirjoitti...

Trina ja Arleena: Tepä sen sanoitte! :)

Sari.: Tippuvatko ne heijastimet takista vai tontut hakee kaapista? Ihan hassu meno teillä, heh! ;)