perjantai 7. elokuuta 2009

Vaaleansininen Venäjä

Vaaleansinistä väriä näkyi Karjalan reissulla siellä täällä. Sillan kaiteissa, parvekkeen kaiteissa, hautausmaalla olevissa aidoissa, kirkon värityksessä ja rakennuksissa. Ymmärsin, että väri suojelisi ja karkoittaisi pahoja henkiä. Esim. sillan kaiteiden maalaaminen kuulostaisi ihan järkevältä tällä uskomuksella ja ajatuksella. Olen yrittänyt löytää netistä lisää tietoa ties millä hakusanoilla. Faktat on nyt jääneet kuitenkin piiloon ainakin minulta ;) Osaisiko joku kertoa, olenko oikeilla jäljillä? Ja liittyykö uskomus enempi ortodoksisuuteen vai Venäjän kulttuuriin?

Kuvat: SP

6 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hyvin huomattu, samaan olen kiinnittänyt huomiota. Kreikassahan on samaa ilmiötä. Tosin taitaa olla Tunisissa, sen taiteilijakaupunginosassa, Sidi Bou Said oli taiteilijoiden suosima turkoosinvalkoinen kylä. Tuossa on joidenkin kommentteja asiasta:

http://keskustelu.suomi24.fi/node/2425005

mp

arleena kirjoitti...

En usko, että uskontoon liittyisi sinisen värin käyttä, kulttuuriin kai ja jokin perustelu löytynee, en sitä tiedä. Sininen väri rakennuksissa mielletään Venäjään, ja nyt se on siirtynyt Suomeenkin. Täälläkin näkee uusia siniseksi maalattuja taloja.

Kreikassa, luulisin, vaikuttimena voi olla meri.

Satu kirjoitti...

Kiitos kommenteista, hyviä ajatuksia! :) Voisin todellakin muuttaa sinne turkoosi-valkoiseen kylään! Omaa silmääni tuo vaaleansininen miellyttää kovasti.

Marika kirjoitti...

Tunisissa oleva Sidi Bou Saidin kylä on tosiaankin aika viehättävä. Kuin myös viehättävää tuo sinisen käyttö, kai siinä viehättää se raikkaus ja erilaisuus, Suomesta kun ei taida tuollaista löytyä?

Satu, käytkö jättämässä minulle yhteystietosi. Onnetar osui kohdallesi ja voitit blogissani olleen Strömsö-arvonnan :)

Satu kirjoitti...

Mitä? Ki-vaaaa, jihuu! ;D

Anonyymi kirjoitti...

Onpa taas hienot erilaiset "siniset" kuvat. Sininen parvekekin voisi joltain jäädä huomaamatta... äp