torstai 30. heinäkuuta 2009

Uutta pukkaa ja korkealle

Laitoin blogiin muutaman lähikuvan kasvista jokin aika sitten oranssilla taustalla silloinkin. Kasvista, jonka nimeä en muista, mielestäni se on jonkin sortin palmu? Tässä se on koko komeudessaan. Huomasin sen alkavan tekemään uutta vartta kaksin kappalein noin kuukausi sitten, joten ajattelin tehdä kuvasarjan kasvusta. Kasvi laitettiin keittiöjakkaralle seinän viereen ja otimme jalustan kanssa ensimmäisen kuvan. Jalustaa ei oikein viitsinyt jättää keskelle olohuonetta, joten sen jalanpaikat merkittiin maalarinteipillä myöhempää kuvanottoa varten.No ja sehän kasvoi kohinalla, senttejä tuli lisää kun vähän muualle kerkesi vilkaista! Kameralla sai zoomata aika reilusti taaksepäin ja siirrettiin myös nojatuoli pois kuvasta, jotta pääosan esittäjä pääsi oikeuksiinsa ihan isseksiin :)Tässä vaiheessa mietitytti, että kun kasvin varret kääntyvät alaspäin, niin nehän osuvat melkein lattiaan saakka. Saa nyt nähdä miten asettuvat. Ruukku pitäisi vaihtaa ja multaa lisätä. Ei ihme, että se kasvaa ylöspäin, kun juuret ei mahdu kasvamaan. Näin luulisin. Seuraavassakin kuvassa toinen varsi meinaa karata kuvan reunan ulkopuolelle?! ;)Valoisuus hieman vaihtelee luonnollisesti kuvissa. Ne on otettu noin kolmen viikon aikana. Nyt kasvi on omalla paikallaan ikkunan edessä ja jos mahdollista, niin se on kasvanut edelleen. Lehdet ovat rullautuneet melkein aukinaisiksi. Osaako joku kertoa, mikä tämän kasvin nimi on?Kuvat: SP ja JA

4 kommenttia:

Jukka kirjoitti...

Melkoiset tuntosarvet sieltä tosiaan puskee. Toivottavasti mahdutaan vielä samaan huoneeseen tämän kanssa. :)

Marika kirjoitti...

Vau! :) Ihana oranssi seinä! Itselläni oli entisessä asunnossani keittiössä melkein saman värinen :)

Kasvi näyttäisi käpypalmulta (olikohan toinen nimi Madagasgarin palmu, saatan toki muistaa väärinkin). Toivottavasti se ei valloita koko huonetta, hihi :)

arleena kirjoitti...

Minulla on samanlainen palmu. Luulin, että se on kääpiöpalmu, bloggasinkin sen sillä nimellä. Tarkemmin tutkittuani oletan, että se on käpypalmu.
Samoin minulla kasvoi uusi lejtipari juuri noin, mutta ei niistä tullut lehtiä. Lähtivät kuihtumaan ja leikkasin ne pois. Nyt käpypalmu on terassilla auringossa, mietin mitä teen sille syksyllä.

Satu kirjoitti...

Käpypalmu siis, kiitos! :D

Kiitti, pirtsakkaa väriä pitää olla! Oranssi on myös lämmin :)