keskiviikko 5. marraskuuta 2008

Sohvalla

Roudasimme J:n sohvan tänne parisen viikkoa sitten. Oma sohvani siirtyi sivummalle ja uudempi sohva pääsi ykköspaikalle. Minun sohvani on levitettävä, joten se on oiva yökyläilijöitä ajatellen. Asunto on ollut muutostilassa. On pitänyt miettiä, mikä jää, mikä menee myyntiin, mikä kierrätykseen jne. Noin viisitoista vuotta minua palvelleet stereot menevät nyt varastoon. En raaski niistä kokonaan luopua, ei niillä hirmuista rahallista arvoa ole varmaan myöskään. Sain ne teininä ja lapsuudenkodin jälkeen ne ovat soittaneet minulle musiikkia jo viidessä eri asunnossa.Kaverini juuri ihmetteli, että miten stereoni ovat vielä ehjät. Viime vuodet volume-nappi ei olekaan toiminut, mutta kaukosäätimellä on sekin toiminto hoitunut. Onneksi se on pysynyt ehjänä tähän asti. Minulla on volumessa yleensä yksi asento, joka on "kaakko". Joskus tarvitsee kuulla ja puhuakin jotain niin pitää välillä äänenvoimakkuutta hiljentääkin ;) Tästä lähtien kuuntelen levyjäni sitten vahvistimen kautta DVD- soittimella.

Veimme eilen isompaa tavaraa kierrätyskeskukseen. Esim. veljeni vanhan stereokaapin, joka oli minulla jonkin aikaa käytössä ja sitten se on ollut varastossa. Veli kertoi, että samaisesta paikasta se on ostettukin käytettynä, muistelisin, että joskus kymmenisen vuotta sitten. Kävimme samaan syssyyn kirppiksellä, joka on kierrätyskeskuksen kyljessä. Siellä oli esim. naistenlehtiä ihan ilmatteeksi ja vaatteet myytiin kilohinnalla. Pyörittelin käsissäni ikivanhoja kirjoja, jotka myös olivat ilmaista-hyllyssä. Mitä kuluneempi, niin sitä kauniimpi. En alkanut kantamaan nyt kotiini lisää tavaraa, mutta aion käydä kirppiksellä uudelleen, jos vaikka jonkun kirja-aarteen löytäisi.Eteisen kaappeihin saadaan tänään järkevämpää säilytystä, kun hukkatilaan asennetaan uusia hyllylevyjä. Myös pari kynnystä olisi tarkoitus laittaa kuntoon. Ne ovat olleet vaiheessa keväästä asti. Lattia- ja keittiörempasta lähtien. Päällä on ollut matot, niin ei sitä asiaa ole edes muistanut, kuin välillä. Tuleepahan nyt viimeistelyt tehtyä sitten vihdoin ja viimein. Kyselin eilen, että voisiko auton renkaita säilyttää parvekkeella, jos ei varastoon mahdu. Mietin vaan, että miten mahtavat olla siellä sään armoilla. J minua hieman valisti, että ovathan ne käytössäkin jokseenkin sään armoilla. No voi ollakin, saattaa olla... en nyt menisi vielä vannomaan, että ajattelin taas ihan Satumaisesti.

Kuvat: SP

5 kommenttia:

Eevis kirjoitti...

Hmm, niistä autonrenkaista voisi kehitellä Niksi-Pirkkaan näppärän kevätaurinkotuolin. ?
Kuulostaa, että mukavia puuhia on menossa.

melkoelli kirjoitti...

Teilläkin siellä menossa siis kodin pikku puuhasteluja. Se on mukavaa kun saa laittaa kotia kuntoon.
Meilläkin kirppiskoti on jo mukavalla mallilla, mutta KOTI on aika kaaoksessa tällä hetkellä. Pitäis ruveta imuroimaan ja raivaamaan vielä ylimääräisestä roinasta tätäkin paremmin...

Burana kirjoitti...

Remppa ja rikkinäinen cd... naapureiden unelma :)

Satu kirjoitti...

Renkaista voisi tosiaan kehitellä jotain nojatuolityyppistä rakennelmaa :)

Onneksi tykkään kuunnella musaa myös kuulokkeilla, niin naapurit ei häiriinny. Toisaalta sitten ei kuulu kuin epävireistä laulua, kun hoilaan menemään ;)

Burana kirjoitti...

Princen tuotanto on erityisen kivan kuuloista playbackkinä ;)!