torstai 13. marraskuuta 2008

Pyykkiä ja tiskiä

Olimme sopineet keskiviikoksi apujoukkoja roudaamaan vanhaa pyykkikonetta kierrätykseen ja tuomaan J:n kone tilalle. Melko sopivasti, koska vanha pyykkikone päätti leikata kiinni tiistaina! Aika sattuma! Kone kerkesi olla minulla pari vuotta ja edellisellä omistajalla muutaman vuoden. Se on pitänyt sellaista ääntä, että rikki menemistä on saanut hieman pelätäkin. Ihmettelin vähän, kun mielestäni pesukoneen ohjelma kesti melko lyhyen aikaa, mutta (ihme kyllä) en mennyt katsomaan tilannetta, vaan ajattelin, että ajantajuni vaan temppuilee.Jonkin ajan päästä menin ripustamaan pyykkiä ja huomasin, että kylppärissä haisee palaneelle! Uskaltauduin painamaan virrat pois ja otin töpselin seinästä irti. Hieman mietin, että saanko sähköiskun, mutta annoin mennä vaan, hui! Olin yksin kotona, joten kaikki tapahtui hiljaisesti ilman sen suurempaa draamaa. Jos J olisi ollut kotona olisin varmasti huutanut häntä apuun ja tehnyt asiasta numeron, arjen draamaa nääs. Ihan kivalta tuntui, kun selvisi tilanteesta ihan isseksiin :)


Nyt uusi (uudempi) kone kököttää sievästi kylppärissä. J sanoi, että kun peset, niin kannattaa katsoa, ettei mistään valu vettä. Mietin mahdanko uskaltaa pestä pyykkiä ekaa kertaa uusilla liitoksilla itsekseen. En tiedä mitä teen, jos vettä alkaa suihkuta jostain letkusta! Pyykin peseminen on noin yleensä ottaen mukavimpia kotitöitä. Pyykkien ripustaminen on kivaa ja terapeuttista. Sukkapari aina vierekkäin ja niin edelleen.Pyykkien kaappiin vieminen ei ole niin mukavaa, mutta tulee sekin tehtyä viimeistään, kun seuraava pyykkisatsi painaa päälle... Imurointi on ehkä tylsintä kotihommaa mitä voi olla. Nyt kun on tiskikone, niin ei tartte tiskata. Tiskaaminenkin on aivan han... haitarista. Olen onnellinen joka kerta, kun tiskikone hörsköttää ja kantta avatessa nousee höyry, joka tarkoittaa koneellista puhtaita astioita, joita ei tarvinnut käsin tiskata!


Olikohan tiistai-ilta, kun minulle tuli ihan hervoton hikka! Oli vähän kiusallista, koska oltiin juuri menossa nukkumaan, kun aloitin sen kiekumisen. Minun hikkani kun ei ole sieltä hiljaisimmasta päästä, vaan ääntä lähtee kyllä! Ajattelin, että ei tässä tule omasta, eikä J:n, eikä seinänaapureiden nukkumisesta mitään.Sain vielä hikan päälle nauruhepulin, jonka laukaisi aina uusi hikkaus. Hekotin ja hikkailin kuin mikäkin hyeena ;) Hikka meni onneksi heti ohi, kun hörpin hieman vettä. Sitten laskeutui rauha tällekin tienoolle. Olen monesti miettinyt, että mitä jos tulisi hikka esim. teatterissa tai jossain muussa tilaisuudessa. Ei auttaisi kuin lähteä livohkaan hikkailemaan rauhassa.

Kuvat: SP

4 kommenttia:

Jukka kirjoitti...

Kieku ja kaiku. :) Olihan tuolta vikavirtasuoja sitten lauennut kun se vanha pesukone oli paukkunut. Aiheutti ihmetystä kun uusi kone ei käynnistynytkään. :)

Eevis kirjoitti...

Joup, miehet on pyydettävä hätiin jos ovat kotona.
Ja täällä yskitään. Ihan sairaasti.

Katri kirjoitti...

Ja minusta taas tiskaus on kotitöistä palkitsevin ja sitä kautta mukavin. Näkee työnsä tuloksen nopeasti (noh, kyllä tuohon tiskivuoreen aina tovi menee..) ja hetken aikaa on ihanan siistiä :)

Satu kirjoitti...

Tiskikoneeseen voi piilottaa astiat, tiskivuori ei oo kiva, kun mulla se ainakin kasvoi aina "melko" suureksi, kröhöm ;)