maanantai 7. heinäkuuta 2008

Viikon varreltaViime maanantaina olin kyläilemässä tätini ja hänen miehensä luona. Serkkuni ja hänen vaimonsa olivat käymässä kotimaassa Australiasta saakka. Meitä oli veljen perhe ja toinenkin serkku paikalla. Saimme veljen kanssa tuliaisiksi bumerangit. Meinattiin käydä niitä jo kokeilemassa veljen, serkun ja veljentytön kanssa läheisellä kentällä. Siellä olikin sitten porukkaa. Ei oikein uskaltanut viskoa bumerangia menemään, olisi voinut jonkun muunkin otsa olla vaarassa kuin oma tai bumerangi olisi lentänyt kirjaimellisesti kuuseen!

Viikon keskivaiheilla kävimme J:n kotikotona pesemässä mattoja. Painepesurilla oli mukava päästellä menemään. Kuviakin otin siinä samassa, joita jo olikin blogissa. Oli ihana ilta-aurinko ja osaan kuvistakin se tunnelma tarttui mukavasti. Siis en tosiaan käyttänyt kameraa ja painepesuria samaan aikaan, huh ;) Kävin myös katsomassa em. serkkuni uutta kämppää, kiva asunto parvekkeineen kaikkineen.

Olen muistellut Särkänniemen reissua. Jätimme auton kaukaisemmalle parkkipaikalle, josta oli parisen kilometriä alueelle. Särkkiksen haitaribussi haki meidät ja ei siinä mennessä sitten sen ihmeempiä. Takaisin tullessa olikin eri juttu. Selkärangassa tuntui vielä Tornadot ja muut kieputtimet. Bussin kiihdyttäessä ja haitarin taittuessa meinasin alkaa huutamaan suoraa huutoa, kun luulin taas olevani jossain laitteessa. Onneksi sain pidettyä mölyt mahassa!

Kävimme delfinaariossa, planetaariossa ja eläintarhassa myös. Kuusi tuntia jaksoimme palloilla ees sun taas. Delfiinit saivat sydämeni sulamaan. Aivan suloisia kavereita. En tiedä mitä ajattelisin siitä, että ne asuvat vankeudessa. Toisaalta eipähän uhkaa tonnikalaverkot ja kalaa saa navan täydeltä. Ei pitäisi ajatella liikaa, aina. Planetaariossa käsiteltiin erilaisia mahdollisia planeettoja ja kerrottiin sadoista miljoonista tähdistä ja planeetoista. Olen miettinyt sitä paljon, että ihmiskunta luulee olevansa kaiken keskipiste. Pelkästään meidän galaksissamme olemme kuin neula heinäsuovassa. Ja näitä galakseja on näkyvässä maailmankaikkeudessa yli 100 miljardia. Olemme aika erikoisessa asemassa täällä! Kunpa tellustamme osattaisiin arvostaa!Perjantaina lähdimme J:n kanssa vähän pyöräretkelle. Ajelimme maalaiskunnan suuntaan latupohjaa pitkin. Olin joitakin kertoja ajanut asioille ihan tietä pitkin. Onneksi en ollut lähtenyt muka oikaisemaan metsän kautta. Siihenhän meni aikaa, kun vastassa oli hurjia alamäkiä ja näin ollen myös ylämäkiä. Kyllä on talvella hiihtäjillä varmasti kova meno tuolla pätkällä, huh. Kuntoa täytyy piisata. Yhdessä vaiheessa eteemme osui suo ja pitkospuut. No eikun taluttamaan, siinä meinasi olla joko tyttö tai pyörä suossa vähän väliä. Mäet olivat uraisia ja soraisia, takapyörä meinasi lähteä alta. Yhdessä hurjassa alamäessä nousin polkimilta alas. Painoin pyörän jarruja, mutta jalat vain liukuivat alaspäin. No siitäkin selvittiin ja taas kuului varmasti, että missä meikäläinen meni. Retken missiona oli nachopussi ja tulinen kastike. Kello kävi ja saunavuoro alkoi olla jo tuloillaan. Aikaa oli kulunut hieman enemmän, kun oltiin kuviteltu. No saunaankin kerittiin ajoissa, jalat oli kyllä portaissa mentäessä ihan muusia.

Lauantaina vietimme Italialaista iltaa kolmen kamun kanssa. Ystäväni oli käynyt Napolissa miehensä kanssa ja toi hieman tuulia mukanaan sieltä. Hyvää ruokaa ja viiniä ja mansikoita ja kermavaahtoa, nam! Loppuillasta päädyimme yökerhoon. Pitkästä aikaa todellakin. Hauskaa oli tanssiessa! Loppuillasta muistin taas, miksen halua olla siellä. Ihmisiä on niin paljon ja kyynärpäitä käytetään etenemisessä. Jaloille astutaan ja tönitään. Kompleksissa eksyy toisistaan ja joutuu huutamaan toiselle, että jotain kuulisi. Jos vielä sinne menen joskus, niin otan GPS:n lainaan, että löydän veskiin ja narikalle alle varttitunnin ;)

Leppoisaa ja kesäistä viikkoa Sinulle, toivottaa Satu


Kuvat: MP (Zisilisko) ja SP

2 kommenttia:

Jukka kirjoitti...

Täytyy tehdä enemmän noita "lyhyitä" pyöräretkiä :)

Satu kirjoitti...

Juuh! Kummasti se matka aina venähtää kun vauhtiin pääsee tai eksyy...;)