perjantai 18. heinäkuuta 2008

Puumala ja Hurissalo

Viime viikolla meidän möksällä lueskelin kirpparilehtiä. Kodin kuvalehdessä oli juttu kyläkaupan arjesta Hurissalossa. Jutun loppupuolella luki, että Hurissalo on Puumalan kunnassa. Tarkoitus oli juuri seuraavana päivänä ajella kotiin Puumalan kautta. En ajatellut asiaa sen enempää. Huomasin kuitenkin Hurissalon kyltin mennessä ja mietin, että oliko tuo nyt se paikka, josta oli lehdessä. Kotiin päin mentäessä tultiin jonkin matkaa takaisin Puumalasta ja ajettiin sitten Hurissaloon ja käytiin Salessa.

Kaupassa oli ilmoitus, jossa etsittiin karjalanpiirakoiden tekijää edellisen lopetettua. Siitä tiesimme olevamme oikeassa kaupassa, koska olin lukenut tästä asiasta jutussa. Kauppa oli täynnä ja oli kiva tunne, kun käytiin edes hieman kannattamassa kauppaa omilla ostoksillamme. Ongelma onkin se, että kun mökkiläiset kesän jälkeen lähtevät, niin kauppa hiljenee. Lehti tuli sattumoisin mukaan kotiin, niin sain kuvankin jutusta.
Palataan vielä Puumalaan. Kävin siellä vanhempien kanssa jokunen vuosi sitten. Kävimme myös Puumalan satamassa, jossa on upea silta. Jotenkin se paikka jäi mukavana mieleen ja olen miettinyt, että käyn uudelleen siellä. En tiennyt, että Puumala on taloudellisissa vaikeuksissa, ennen kuin tellusta tuli ohjelma "Kaikki Puumalan puolesta". En olisi koko ohjelmaa varmaan huomioinut, ellen olisi Puumalan maisemiin ihastunut aiemmin.

Ilma
oli harmaa, mutta lörtsyt ja letut maistuivat namille sataman kojuissa. Meinasi tosin letut lentää maahan ja kahvit olla sylissä, kun laiva tööttäsi lähtöään siinä selän takana. Sillä seudulla on upeita kalliosaaria. Joillain saarilla nökötti vielä siirtolohkare. Hienon näköistä!


Kuvat: SP ja JA

1 kommentti:

Jukka kirjoitti...

Kyllä oli hieno reissu Puumalaan, vaikkei sää suosinutkaan. Pitää joskus käydä uudemman kerran paremmalla säällä ja ajalla.