torstai 5. kesäkuuta 2008

Tiffany heart

Olimme eilen äidin kanssa kyläilemässä äidin ystävän luona. Toki tässä olemme mekin tutustuneet, kun naiset vievät minua mukanaan Hyrsylän reissuille ja muuta mukavaa :) Kahvittelun jälkeen pääsin tutustumaan tiffany-tekniikkaan. Harjoittelin lasin leikkaamista ja sitten aloinkin jo tositoimiin. Visio oli taas kerran kirkas! Hmmm… pinkkiä ja sydän!


Piirsin sydämen lasille, ensin harjoittelin paperille muutaman version. Sitten lasista leikattiin paloja mallin ympäriltä, eikä suinkaan yritetty saada koko kuviota kerralla irti lasista. Ei onneksi haljennut väärästä kohdasta. Ensikertalaisen tuuria taisi olla mukana. Seuraavaksi oli vuorossa reunojen hiominen. Suojalasit päähän ja menoksi. Hiominen oli kivaa. Jopa terapeuttista, kun oli keskityttävä niin tarkkaan, siihen mitä tekee. Sitten reunaan laitettiin kuparinauha, joka tasoitettiin ja poistettiin ilmakuplat. Viimeiseksi oli vuorossa reunan tinaus ja koukun kiinnittäminen samalla. Sain apua ja neuvoja koko ajan tarvittaessa. Tarkoituksena oli vielä patinoida hopean värinen reuna tummaksi, mutta mielestäni sydän oli kaunis juuri sellaisenaan.

Kiinnitimme ketjun koukkuun. Kotona tajusin, että ikkunassani roikkui juuri sopiva ketju sydämelle. No nyt on kaksikin ketjua pitämässä sydäntä kiinni. Nyt käsittelin yhtä lasinpalaa. Tiffany-tekniikassa on tarkoitus yhdistää useampia paloja kokonaisuudeksi. Ehkä kokeilen sitäkin vielä joskus.


Kuvat: SP

2 kommenttia:

Jukka kirjoitti...

Nätin koristeen onkin tyttö askarrellut ensikertalaiseksi, ja hienon kuvankin napannut, ;)

Satu kirjoitti...

Kiitos paljon! Sinua ajatellen koristeen teinkin <3