maanantai 16. kesäkuuta 2008

Halpamatkailua

Aina ei tarvitse lähteä merta edemmäs kalaan, että pääsee matkatunnelmaan. Matkailua toiseksi parhaimmillaan on matkailu mielikuvituksen avulla. Olimme parin luokkakaverin kanssa syömässä ennen kevätjuhlaa toukokuussa. Istuimme terassilla ja aurinko paistoi. Ruoan tuoksu, liikenteen äänet, aurinko, hälinä, ehkä tupakin haju. Olo oli kuin ulkomailla konsanaan. Tällaiset tuntemukset vievät reissuun ihan spontaanisti. Ja ha-la-val-la ;)

Näitä tuntemuksia tulee kesäisin milloin ja missä vaan. Auringon paiste ja lämpö on se lähtökohta. Jos vielä sopivat äänet ja tuoksut osuvat kohdalleen, niin matkatunnelma voi tulla keskellä automarketin parkkipaikkaa. Sitten sitä nuuskitaan ilmaa ja kuunnellaan hetki keskittyneesti ja J saa kuulla, että missä päin maailmaa tällä kertaa käväisin.

Aurinkovoiteen tuoksu vie mennessään sinne, missä sitä on viimeksi käyttänyt. Kotona voi päästä hetkeksi mökille tai mökin laiturilta jonnekin kauas. Eli tuttua merkkiä vaan kaupasta ja eikun menoks!

Toisaalta taas reissussa voi olla yllättävän kotoisa tunnelma. Ylempi kuva on Sortavalasta Venäjältä ja alempi meidän mökin lähettyviltä.


Kuvat: MP

2 kommenttia:

Eevis kirjoitti...

Heh, nämähän ehdotukset voittivat jo julkkisten lomavinkitkin! (Viittaan maanantaiseen iltapäivälehteen.) :)

Ihan oikeasti, mieli vain turistimodelle ja lomaseikkailu sekä -elämykset kotikulmilla voivat alkaa.

Satu kirjoitti...

Tämä tapa matkailla on tosiaan halpaa ja kätevää, kun ei tarvii pakata, eikä jonotella lentokentällä sun muuta ;)