keskiviikko 21. toukokuuta 2008

Vironperä

Matkamme jatkui Lohjan Vironperälle. Johannes Virolainen hankki vuonna 1952 maatilan ja nimesi sen lapsuudenkotinsa uimapaikan mukaan Vironperäksi. Hän syntyi Viipurin maalaiskunnassa. Hän on toiminut pisimpään kansanedustajana, yhteensä 42 vuotta ja hän on myös Suomen pitkäaikaisin ministeri. Opas kertoi, että Johannes Virolainen kirjoitti kaikki kirjansa pöydällä olleella kirjoituskoneella. Pitihän siitäkin kuva napsaista. Ja puhelimesta tietenkin. Ties kenen päämiehien kanssa Johannes on sillä puhelimella jutskaillut! ;)

Opas kertoi meille, että talo on täynnä ulkomaisten ja kotimaisten politiikan henkilöiden tuomia tuliaisia. Suuri osa esineistöstä oli palkkioita puheen pitämisistä. Niistä ei maksettu rahaa vaan annettiin jokin muisto. Johannes Virolainen piti elämänsä aikana 10 500 puhetta ja Kyllikki Virolainen 1000 puhetta. Kyllä sitä tavaraa olikin, lattiasta kattoon! Upeita astiastoja, lasiesineitä, samovaareja, kunniakirjoja, kynttilänjalkoja, esineitä ulkomailta ja paljon muuta. Esillä oli myös Kyllikki Virolaisen juhlapukuja ja pukukoruja. Näyttely on Kyllikki Virolaisen suunnittelema ja pystyttämä.

Pihalla oli kioski, josta sai ostaa mm. postikortteja. Tiskin takana hääräsi Kyllikin lapsenlapsi. Lastenlasten kuvat olivat myös kunniapaikalla talossa.

Reissu jatkui vieläkin... Lisää myöhemmin.


Kuvat: SP

2 kommenttia:

Eevis kirjoitti...

Wau, muistitko tuon kaiken vai oliko sinulla lehtiö mukana - tai nauhuri?? Ja hienoja kuvia olet taas napsinut.

Satu kirjoitti...

Muistin aika (yllättävän ;)) paljon ja sit pari faktaa tarkistin ja etsin netistä.