keskiviikko 14. toukokuuta 2008

Kukkulan kuningatar

Eilen ja tänään satoi lunta tai rakeiden tapaista useammankin kerran. Mietin, että voihan se olla vaan paikallinen juttu, koska asun täällä vuoren päällä. No joo, kyllä sitä taisi sataa muuallakin. Onnistun yleensä asumaan jonkin kukkulan päällä. Lapsuuden taloni oli korkealla kukkulalla. Toisesta suunnasta tullessa tie oli loivahko, toisessa suunnassa oli hurja mäki! Muistan ikuisesti, kun viiletin mäkeä alas pyörällä isän kyydissä turvaistuimessa, joka niihin aikoihin oli mallia rautakehikko ja muovinen kankaanpala. Istuimet vaan olivat silloin sellaista 70-luvun mallia. Ylös tarpoessa matka tuntui lapsesta loputtoman pitkältä.

Asuin muutama vuosi sitten samalla tienoolla. Talolleni pääsi kahta kautta. Oli pitkä loiva tie ja jyrkkä mutkikas tie. Olin kerran käynyt lähikaupassa ja minulla oli reppu selässä ja kassit molemmissa käsissä. Meinasin toden teolla hyytyä tähän jyrkkään mäkeen, kun kantamuksia oli niin paljon. Kävin joskus kävelemässä lapsuudesta tutussa mäessä ja oli se edelleen aika hurjan tuntuinen, vaikka mittasuhteet olivat muuttuneet jonkin verran. Ystäväni asui silloin lapsuuden talossani. Meillä oli omista mäistämme olemassa painokelvottomat nimet, kun joskus oli tupannut ärsyttämään ylämäkeen tarpominen ;)

Nykyään asun taas kukkulalla tai vuorella, ihan miten haluaa sanoa ;) Kaupunkiin mentäessä bussi ajaa ensin vielä hieman ylemmäksi ja sieltä onkin hienot näkymät kaupungin yli! Jalkapelillä maisemaa ei oikein näe, mutta bussin kyydissä on riittävän korkealla. Joskus liikun toisella bussilla, joka kulkee mäen alta. Tänne muutettuani myöhästyin joskus bussista, kun olin arvioinut hieman väärin mäen pituuden ja se vaan jatkui ja jatkui. Bussin hörähdys vain kuului metsän takaa. Mäki on pitkä ja loivahko ja näin ollen hieman tylsä ylöspäin tultaessa.

Luonto osaa olla kyllä aika ihmeellinen. Se tarjoaa kirjaimellisesti monimuotoisuutta mäkien ja laakeiden aakeiden muodossa. Toisaalta luonto osaa yllättää toisella tavalla. Suomen kesässä on tavallista, että ensin sataa lunta ja sitten saakin nauttia auringonpaisteesta heti perään. Aika uskomatonta! ;) Otin pari kuvaa noin 10 minuutin välein. Tästä huomaa sään melkoiset vaihtelut.Kuvat: SP

Ei kommentteja: