maanantai 12. toukokuuta 2008

Keittiöremppa V

Maanantai

Alkuviikosta teimme keittiön seinämaalauksen, josta onkin jo juttua ja kuvia blogissa. Maalauksesta innostuneena mietimme, josko maalaisi eteisen kaapit myös valkoisiksi. Olin ostanut uudet ovinupit ja mietin, että valkoiset ovet kävisivät niihin paremmin. Niinhän se menee… Ostat huivin tai käsveskan ja sitten ei olekaan mitään niihin sopivaa päälle pantavaa. Pitää pistää koko garderoopi uusiksi ;)

Tiistai ja keskiviikko

Tiistaina teimme isän ja J:n kanssa makkarin lattian uusiksi. Listojen irti repimistä, mittausta, sahaamista ja mallaamista. Oli melkoinen kaaos, kun olohuone oli aivan täynnä tavaraa. Tavoitteena oli saada lattia valmiiksi samana iltana, koska sänkykin nojasi keittiön seinää vasten. Sain kannettua tavaraa takaisin iltamyöhällä ja nukkumaankin pääsin omaan petiin. Keskiviikkona J maalasi eteisen kaapin ovet iltapuhteiksi.


Kuvat: JA ja SP

Torstai

Saimme putkimiehen paikalle! Nyt hommat alkaisivat rullaamaan, koska moni työvaihe odotti sitä, että putkityöt saadaan tehtyä. Putkimies veti uusia putkia ja iltapäivällä saimme sitten seinän umpeen. Remonttiremmissä mukana isä, äiti ja J. Kiinnitimme loput alakaapit ja säädimme tiskikonetta paikalleen. Hankalahko homma oli sahata kuviosahalla pöytälevyyn altaan menevä aukko. Altaan saimme kiinnitettyä ja välit täytettyä silikonilla. Välillä meinasi tulla hepuli, kun silikonia tursusi pöytälevylle ja putosi kaappeihin. Porukkaa juoksi enemmän rättien kanssa edestakaisin, kuin laki sallii. Mielettömästi oli kaikkea pientä säätämistä. Seinälevyyn ja kaappien takaosaan piti sahata erimuotoisia reikiä putkia varten ja pujottaa ne paikoilleen yms.


Kuvat: JA ja MP

Äidin kanssa oli tarkoitus pestä makuuhuoneen ikkuna. Siihen todellakin tarvitsee kaksi ihmistä ;) Meillä tuntui olevan kaikkea parempaa tekemistä. Isä sanoikin, että tuolla vauhdilla pitää kysyä jo, että olisiko naapureillakin ikkunoita pestävänä, heh. Itsellä oli pitkään jatkuneet niskavaivat tosi pahana. Loppujen lopuksi levytin makuuhuoneen lattialla oikomassa niveliäni, kun äiti pesi ikkunaa. Taivas oli huomattavasti sinisempi pesun jälkeen ja sitä olikin hyvä tarkastella hamsteriperspektiivistä vaihtelun vuoksi. Sain hyväntahtoisia kommentteja, kun melkein kuorsasin lattialla muiden rehkiessä.

Perjantai, lauantai ja sunnuntai

Putkimies tuli asentamaan viemärin ja pesukoneen liitännän ja sekoittajan yms. paikalleen. Nyt kolmen viikon jälkeen minulle tulee vesi keittiöön. Se on juhlallista. Ja tiskikoneella on pesty jo yksi koneellinen. Ei enää tiskivuoria, eikä varsinkaan niiden valloittamista, jahuuuu!

Lauantaina ja sunnuntaina on riittänyt keittiön kanssa kaikkea puuhaa, mm. alasokkelien asentaminen, viimeisten ovien kiinnitys, kaappien jalkojen säätö. J on rehkinyt ahkerasti keittiön kimpussa. Mainittakoon, että emme asu saman katon alla. Ihan itsekseni ainakin toistaiseksi asustelen, joskin käytännössä vietämme paljon aikaa kämpässäni.

Keittiö on oikeastaan lattialistoja ja laatoitusta vaille valmis. Niin ja sähkötöitä on vielä laatoitukseen jälkeenkin. Yhdenlaisia laattoja on jo olemassa, olivat rautakaupassa 20c kappale, eli käytännössä sai ilmatteeksi pihalle kantaa. Ehkä sekaan tulisi sitten ihan valkoisia laattoja ja 5cm korkuisia laattoja pitää löytää. Plus niiden pitää olla yhtä paksuja, kuin nuo jo olemassa olevat. Kaikenlaista pientä miettimistä riittää.

Rempparaportointi hiljenee tältä erää. Kiitos mielenkiinnosta :) Kuvia valmiista kyökistä tulee sitten myöhemmin.


Kuva: SP

Ei kommentteja: