torstai 17. huhtikuuta 2008

Rempan valmistelua

Tässä on huomannut, että varsinaiseen remppaan asti pääsemiseen menee aikaa ja se vaatii suunnittelua ja kaikenlaista pähkäilyä. Tietenkin on uuden keittiön materiaalien valinta ja keittiön suunnittelu. Keittiökaupassa ollaan istuttu ja suunniteltu keittiötä tietokoneen näytöllä. Miesväki kiinnittää huomiota sähköjen vetämiseen, vesipisteen ja sähköhellan välimatkaan yms. Naisväki katsoo, että hyvältä näyttää ja kaapit on varmasti oikean väriset ;) Apuna projektissa ovat olleet poikaystävä ja vanhemmat. Kaikkea mahdollista en olisi osannut itse ottaa huomioon.

Sähkö- ja putkimies ovat käyneet tutustumassa paikkoihin ja uudet käynnit on sovittu, jolloin päästään sitten varsinaisesti aloittamaan työt. Kaapit ovat jo tyhjänä, ruokatavarat ja astiat löytyvät olohuoneesta pahvilaatikoista ja pöydältä. Vanhojen kaappien haku on sovittu ja uudet kaapit haemme ensi viikolla. Sitä ennen on luvassa lattian uusiminen ja vanhojen kaappien purku. Vanha jääkaappi saattaa lähteä vanhojen kalusteiden mukana kierrätyskeskukseen, jos huolivat sen mukaan. Ennen sitä pitää jääkaappi ja hellakin roudata tieltä pois, kun lattian teko alkaa, huh huh. Uusi jääkaappi on vielä hankkimatta. En ole ostanut juurikaan lisää ruokaa, siltä varalta, jos uutta jääkaappia ei olekaan vielä vanhan lähtiessä. Toki jääkaapiksi kelpaa hetken aikaa kylmälaukku parvekkeella :) On kiva päästä pian todellisiin remppahommiin ja asia etenee kunnolla teorian lisäksi käytännössä! Tänään on luvassa ainakin lattiamateriaalin nouto ja yläkaappien alas repiminen.

Pakkailu aiheuttaa oloa, että tästä olisi johonkin lähdössä. Muuton tunnelma oikeastaan. Tavaroita pakataan laatikoihin ja jonkin ajan päästä purku ja uusien paikkojen etsiminen tavaroille. Onneksi kuitenkin tämä tapahtuu saman asunnon sisällä. Viimeisin muuttoni oli melkoisen työläs. Vanha asunto oli ylimmässä kerroksessa ja uusi samoin. Kummassakaan talossa ei ole hissiä. Kantamista ja portaiden tarpomista todellakin riitti!

Tein keittiön seinähyllylle pienen varakeittiön. Haarukat ja veitset ym. tarvittava löytyvät olohuoneesta toisesta minikeittiöstä ;)


Kuvat: JA

Ei kommentteja: