sunnuntai 20. huhtikuuta 2008

Keittiöremppa II

Perjantai

Aamulla teen keittäminen oli hieman tavallista enemmän ajatusta vaativaa, kun tavarat on siellä täällä. Keittiö pitää tyhjentää kaikesta, veden- ja kahvinkeitin nököttää nyt olohuoneessa stereoiden vieressä. Ruokaakin tein vielä, kun hella oli paikallaan. Katsoin vaan kiehuvaa ruokaa hämmentyneenä, että jotain puuttuu ja kipitin olohuoneeseen hakemaan kauhaa.

Sähkötyöt olivat melkoista salapoliisityötä! Välillä kuulosti siltä, että päästään remontoimaan kylppärikin, kun johdot menivät jotenkin sieltä kautta. Löytyi onneksi luukku, jonka takaa löytyivät tarvittavat johdot ja sähkömies pääsi tekemään uusia johdotuksia vähän epämääräisten viritysten tilalle. Sähkömies myös irrotti lieden ja pitkän lampun, joka on nyt turvassa sänkyni alla, ettei sen päälle polje kulkiessaan.

Seuraavaksi oli vuorossa laattojen irrotus seinästä. Vaihdoin vanhat silmälasit päähän ja laitoin korvatulpat. Oli sen verran kovaa pauketta, kun isä näytti mallia aikaisemmin. Jotkut laatat lähtivät päreinä ja niitä paloja lensi joka paikkaan ja naamaan totta kai. Parhaimmillaan lähti puolitoista laattaa kerralla, se oli mahtavaa! ;) Pölyä oli suu täynnä ja ihme, että en lyönyt otsaani vasaran piikkipäällä vauhdikkaasti moukaroidessani.

Illalla vielä purimme äidin ja isän kanssa loput kaapit ja sokkelit keittiöstä pois, nyt on otettu käyttöön jo parvekekin varastotilaksi. Hella on nyt telkkarin vieressä ja jääkaapin nostamme myös aamulla sitten lattiatöiden tieltä olohuoneeseen. Hieman on sekaista, tuleepahan tehtyä sitten perusteellinen siivous. Illalla pääsin saunaan! Vesi on nyt poikki keittiöstä, veden saan kylpyhuoneesta. Hieman on outoa, kun keittiö on aivan tyhjä! (Klikkaa kuvia isommaksi)

Lauantai ja sunnuntai

Lauantai alkoi katon maalaamisella. Vanhojen kaappien kohdalta katossa oli tummia kohtia ja maalasimme koko katon samalla kertaa. Pesimme myös ikkunan. Näyttää, kun ei olisi ikkunalasia ollenkaan. Eikä edes maalia lentänyt ikkunaan maalaustouhuissa. Lattialaminaattien asennus oli vuorossa seuraavana. Työ sujui melkoisen jouhevasti, joskin ei ne ihan niin helposti paikalleen kliksahtaneet, kuin oli luullut. Makuuhuoneen lattian laitto taitaa jäädä myöhäisemmälle ajankohdalle. Tavaroita on siirretty sinne remontin tieltä pois ja olisi hankalaa tyhjentää huone, kun on vähän ahdasta täällä muuallakin. Mattoja olen käärinyt pois, kun tepastelemme kengät jalassa. Oli huvittavaa kuvitella, että remontti olisi rajautunut jotenkin keittiöön. Tietenkin tavaroita piti siirtää, mutta koko asunto on nyt ihan remonttikunnossa. Kylpyhuoneessa siirsin tavaroitani, kun huomasin, että vierekkäin olivat suuvesipullo ja lakkabensiinipullo, huh!

Sunnuntaina oli vuorossa reiän seinään tekeminen putkimiestä varten. Nyt voi kurkkia keittiöstä vessaan ja toisinpäin. Onneksi reikä on melkein lattian tasossa. Kehittelimme myös ikkunalaudan keittiöön entisestä keittiön yläsokkelista. Siitä, joka aiheutti minulle mustelmia. Sekin on sängyn alla kiinnitystä odottamassa. Katsomme vielä olisiko muuta käyttökelpoista puutavaraa. Olin viime yön vanhempien luona ja oli luksusta päästä saunaan jo toisena iltana peräkkäin. Tänään voi ottaa vähän leppoisammin illan, ei sitä kehtaa hirveätä meteliä sunnuntaina pitääkään. Vaikka on väsy, niin aina jaksaa vähän rokata ja jorata. Tsekkaa loistavat musat linkeistä! ;D

Kuvat: SP ja MP

Ei kommentteja: